Marli Lindeboom
Ahornlaan 7
3053 WL Rotterdam
tel: 010-418 63 42

PRAKTIJK voor HAPTOTHERAPIE Logo

Marli Lindeboom

info over >> HaptonomieFamilieopstellingenZen

Haptonomie - haptotherapie
Marli Lindeboom

In 1981 werd ik mij bewust van een gemis in mijn leven, een gebrek aan heelheid. Mijn zoektocht begon bij de haptonomie. Ik werd diep geraakt, ervaarde een groot gevoel van thuiskomen, maar ook een besef van een lange, lange weg die zou volgen. Ik had ervaringen van heelheid, dan stond ik als het ware op de top van een grote berg met een fantastisch uitzicht. 'Ik was er'.

Maar………dan viel ik weer in stukjes uit elkaar, lag weer aan de voet van de berg, stond dapper weer op om te herstellen. Het is een proces van 21 jaar geworden om heel te kunnen worden én te blijven, de diepste grond in mijzelf te kunnen en durven voelen, én de onbegrensdheid van het Zijn. "Ik ben er": vrij, stevig op eigen benen, verbonden met mezelf en alles om me heen, thuis bij mezelf en open voor contact met natuur en anderen. En ik kan herstellen als ik dit kwijt ben.

Met een groot vertrouwen dat ik pijn en verlies wat ontegenzeggelijk en onbetwistbaar bij het leven hoort, kan opvangen en dragen.

In deze lange weg heb ik vele wegen bewandeld, waarvan de haptonomie mijn grootste Liefde is en zal blijven. Daarnaast heb ik de Cranio-Sacraaltherapie, familieopstellingen en Zen-beoefening nodig gehad om daar te komen waar ik nu ben. In opleidingen, nascholingen, Sesshin’s ( Zen stilte-retraites) en in mijn beroepsuitoefening leerde ik, kon een gids voor anderen zijn, ging weer door met lerend ervaren en gaf weer door.
Immers: Veel therapeuten worden therapeut omdat ze op zoek zijn naar zichzelf. Dus zo ook ik.

Nog steeds blijf ik diep geboeid door de omgang van mensen met elkaar en hun omgeving, hoe wij mensen betekenis geven aan ons leven, hoe we omgaan met liefde, pijn en verlies, welke keuzes gemaakt worden, op basis waarvan en de gevolgen van gemaakte keuzes.

Mijn individuele praktijk, sinds 1986, blijft bestaan. Met het zelf organiseren van cursussen en workshops ben ik sinds de zomer van 2010 gestopt.

Nog wel ben ik 'in te huren', niet in een vaste vorm maar in een aanbod van maatwerk, in overleg met opdrachtgever(s) samen te stellen.

Zie de informatie op deze website.

[ Voor uitgebreide CV klik hier ]