Marli Lindeboom
Ahornlaan 7
3053 WL Rotterdam
tel: 010-418 63 42

PRAKTIJK voor HAPTOTHERAPIE Logo

Marli Lindeboom

info over >> HaptonomieFamilieopstellingenZen

Haptonomie - haptotherapieHet gaat meestal goed met een mens als je een aantal liefdevolle relaties hebt:  met een partner, met (klein) kinderen, met familie en met vrienden. En in gezamenlijke verbondenheid kunt genieten van het goede, het mooie van het leven en in verbondenheid de klappen van het leven kunt opvangen, kunt dragen. Én kunt omgaan met ziekte, (naderende) dood.

En het gaat meestal goed met een mens als je jezelf kunt zijn, je eigen plek in kunt nemen, niet meer maar ook niet minder. Als je grenzen kunt voelen, ernaar kunt luisteren en ze aan durft te geven in een open dialoog.

Je kunt jezelf zijn, wanneer je durft te voelen wat je bezighoudt, je daar uitdrukking aan kunt geven op jouw eigen, specifieke wijze en daar ook zoveel vertrouwen in hebt ontwikkeld, dat je ernaar gaat leven.

Als de deuren van onze ziel open staan,  dan is er een basaal JA.

Als de basis NEE is, dan is er een terugtrekken, een afgesloten zijn.

Als dit een chronische positie in het leven is, dan is het leven een zware klus, een gevecht.

Relaties verlopen moeizaam. En Liefde kan onder die omstandigheden niet floreren.

Het concept 'ziel' wordt niet gebruikt vanuit een theologische context. Het moet eerder gezien worden vanuit een fenomenologische context, iets dat in het lichaam ervaren kan worden. 'Ziel' kent gevoelens als eenzaamheid, hoop, verlangen en trouw. Als wij luisteren, en deze taal leren verstaan, vertelt het ons wat wij nodig hebben om steeds meer onszelf te kunnen worden. Onze essentie uit te drukken in woord, gebaar, bewegen en ontmoeten.

In deze website kun je informatie krijgen over mijn aanbod:
cursussen op maat samen te stellen en bestaand uit:

haptotherapie (individuele therapie), zie www.marlilindeboomhaptotherapie.nl